YouTube filmpjes voor kinderen

Op YouTube staan miljoenen filmpjes. De meeste filmpjes zijn niet eng, ongepast of op een andere manier schadelijk voor kinderen, maar helaas is dit niet bij 100 procent van de video’s het geval. Vind je dat jouw kind best actief mag zijn op YouTube, maar wil je hem of haar wel beschermen tegen de enge en ongepaste video’s die op het online platform te vinden zijn? Maak dan gebruik van de unieke app YouTube Kids.

YouTube Kids: een korte kennismaking

YouTube Kids is een nieuwe applicatie die het mogelijk maakt om enkel YouTube filmpjes voor kinderen te streamen. De app is uitgerust met strenge filters, die enge en/of ongepaste video’s weren. Ook wordt er naar feedback van kijkers en reviews van internetgebruikers gekeken bij het toelaten of weren van YouTube video’s.

Alleen filmpjes die voor 100 procent kindvriendelijk en veilig zijn, worden toegelaten op de app. Dit betekent dat jouw kind alleen deze filmpjes kan kijken.

Een veilige internetomgeving voor jouw kids

Wil je jouw kinderen een veilige internetomgeving bieden? Dan is YouTube Kids zeker iets voor jou. Laat je jouw kinderen YouTube filmpjes kijken op deze app, dan weet je zeker dat dit goed gaat. Je kinderen krijgen geen enge filmpjes te zien en ook de voor kinderen ongepaste filmpjes worden geweerd. YouTube Kids biedt je kinderen een goede bescherming in de soms gevaarlijke online wereld.

Bovendien bespaar je veel tijd als je gebruik maakt van YouTube Kids. Gebruik je deze app, dan hoef je je kinderen namelijk niet de hele tijd in de gaten te houden. Je weet zeker dat ze alleen kindvriendelijke filmpjes te zien krijgen. Je hoeft er dus niet de hele tijd bij te zitten als ze actief zijn op YouTube.

Een app met unieke functionaliteiten

YouTube Kids heeft vele unieke functionaliteiten. Het is bijvoorbeeld mogelijk om profielen te maken binnen de app. Ieder profiel heeft zo zijn eigen voorkeuren, aanbevelingen en instellingen. Dit maakt het nog gemakkelijker en leuker om de app te gebruiken.

Verder kun je ook een timer instellen op de app. Wil je dat jouw kinderen niet langer dan een half uur per dag YouTube filmpjes voor kinderen kijken? Dan stel je deze timer in. Als de timer afgelopen is, sluit de app. Hierdoor is het niet meer mogelijk om YouTube filmpjes voor kinderen te kijken. Handig!

Tot slot kun je binnen de app ook een melding maken van ongepaste video’s. Mocht een ongepast filmpje toch door de strenge controle van YouTube Kids heen komen, dan kun je er direct voor zorgen dat het filmpje van de app wordt gehaald. En wil je bepaalde kanalen blokkeren voor je kinderen? Dan is dit ook mogelijk. Met YouTube Kids bepaal je helemaal zelf wat jouw kinderen wel en niet mogen kijken.